dimarts, 24 de setembre de 2013

El tauró de la renovació pedagògica

Comentari sobre: Roger Schank: "L'escola ha d'ensenyar a guanyar-se la vida". Per Lara Bonilla. Diari Ara, 24 setembre 2013. http://www.ara.cat/premium/tema_del_dia/Roger-Schank-Lescola-densenyar-guanyar-se_0_998900109.html
_________________________

Roger Schank és un polemista i, d'altra banda, no planteja res novedós. Des del món de l'educació portem uns quants anys plantejant la superació d'aquest model uniformista i industrial que encara és el patró imperant en la metodologia i en l'organització educativa. Tanmateix no ho fem carregant contra l'escola ni contra la formació humanística de joves i nens. Ho fem des de la reflexió, el coneixement de la realitat educativa i des del compromís amb la societat que, si bé va mancada d'emprenedors i de gent que es guanyi la vida, també necessita ciutadans amb capacitat crítica i que sàpiguen qui són, d'on venen, on es troben i on volen anar.
Darrera d'un discurs pretesament innovador, a aquest senyor se li veu el llautó neoliberal per tot arreu. No gràcies, jo no compro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada