divendres, 27 de setembre de 2013

L'ambigüitat és el pitjor dels escenaris

Comentari sobre: Joana Ortega: "La pregunta de la consulta no serà una cotilla". Diari Ara, 27 setembre 2013. http://www.ara.cat/politica/CiU-Unio-Joana_Ortega-Govern-dret_a_decidir-independencia-tercera_via_0_1000700088.html
____________________

Molts crèiem que el que s'havia de decidir era si Catalunya havia de ser un Estat del món, igual que els altres, o no. La insinuació de que una pregunta clara seria una "cotilla", a aquestes alçades de la pel·lícula, és una manipulació dialèctica intolerable i un insult a la intel·ligència de la majoria de catalans i catalanes. La inclussivitat i la diversitat, en qualsevol cas, es troba dins de les opcions, tant dels partidaris del sí com dels paridaris del no i –un cop s'hagi votat i tinguem un resultat clar– li tocarà manifestar-se en la construcció del status polític que se'n derivi. No barregem conceptes, senyora Vicepresidenta, i no fem trampa. Una pregunta múltiple i una pregunta ambígua ens condemna als llims i a la paràlisi, que és la pàtria natural de polítics mediocres i oportunistes, traficants i mercaders de drets, d'esperances i de voluntats, la qual cosa és el pitjor dels escenaris.

No ens ho faci això, no ens ho mereixem ni els del sí ni els del no. I no ho acceptarem, ja que tots tenim dret a disposar d'un escenari clar on conviure i projectar el nostre futur, sigui quin sigui, de forma tolerant i inclussiva.

1 comentari:

  1. Ara ja han obert el calaix de les excuses. Em recorda la cançó d'en Peret “...i enredant per qui, i enredant allà...” Malum signum! Malum signum! Si comencem així, que la sort ens acompanyi!

    ResponElimina